Familie Murre

Familie Murre

Met ingang van1 augustus 2020 hoopt de Familie Murre te gaan werken voor SVCOS op het eiland Lewis ter ondersteuning van de Providence school. Vanuit zijn deskundigheid als docent in het voortgezet onderwijs krijgt broeder Murre als taak de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs te gaan opzetten. dat betekent dat we als SVCOS onze werkzaamheden gaan uitbreiden in het voortgezet onderwijs.

U kunt de berichten rond de familie volgen op de website.

Ja, wie zijn die mensen die naar Schotland gaan? Dit beeld mag u zelf gaan invullen. Wij zijn van plan om regelmatig informatie te delen. Informatie die vooral betrekking zal hebben op het werk dat wij in Schotland hopen te gaan doen. Het gaat namelijk niet om onze personen maar om het onderwijs dat wij daar mede mogelijk willen maken. Een hele uitdaging. U kunt ons hierbij helpen. Bid en werkt. Bidden om wijsheid om al het werk te doen. Bidden om de juiste beslissingen te nemen (want er moeten zo veel beslissingen genomen worden). Bidden om een zegen op het werk. Werken kan heel eenvoudig door elke maand een donatie over te maken ten gunste van de school in Stornoway. Het zou fantastisch zijn als er structureel voldoende donateurs zouden zijn die de aanstelling van een extra leerkracht mogelijk maken.

 

Vanaf de zomer 2020 hopen wij als gezin een jaar op het eiland Lewis te gaan wonen. In dit jaar hopen wij de Providence Christian School in Stornoway te helpen. Deze hulp zal bestaan uit het ontwikkelen van lessen voor leerlingen van 12 tot 14 jaar. Jan zal deze lessen gaan geven. Annet zal hoofdzakelijk les-ondersteunend werk doen. Wie is de familie Murre? In dit berichtje willen wij ons kort voorstellen. Vooral kort want het draait in dit jaar niet om ons maar om het onderwijs.

Na enkele jaren in de logistiek gewerkt te hebben, kwam Jan terecht in het voortgezet onderwijs. Hij is hij aan de slag gegaan als roostermaker bij het Calvijn College. In de daaropvolgende jaren heeft hij zijn bevoegdheid voor techniek gehaald. De functie van roostermaker maakte plaats voor die van docent. Toen er uren natuurkunde beschikbaar kwamen, is hij in dat vakgebied terecht gekomen.

In zijn schaarse vrije leest Jan graag en veel, geniet hij van de kook- en bakkunsten van Annet en onze 6 kinderen vragen natuurlijk ook graag de aandacht van papa. Naast schoolwerk is Jan bezig voor zijn eigen bedrijf (www.kinderachterbank.nl en www.bamboost-design.nl).

Ik heb momenteel een fulltime taak aan de zorg voor het huis en de kinderen. De oudste 5 zitten overdag op school. De jongste is voorlopig nog heerlijk thuis. Onze oudste dochter, Hannah, is 12 jaar en zit in de 1e klas van het Calvijn College. Julia van 11 zit in groep 8, Joost is 9 en zit in groep 6. Steven van 7 zit in groep 4. Daarna komt Emmily. Zij is 5 jaar en zit in groep 2. En onze kleine Niels is het lievelingetje van alle broers en zussen. Hij is net een jaar geworden. Werk is er altijd genoeg te doen, maar gelukkig blijft er ook nog genoeg tijd over voor mijn grootste hobby: koken en bakken. En gelukkig zijn er in huize Murre genoeg afnemers om alle (mis)baksels te keuren, proeven en eten. Verder vind ik het heel ontspannen om te puzzelen. Zowel legpuzzels als Denksportpuzzels.

Onze kinderen spelen heel graag buiten. Weer of geen weer. Ze fietsen, crossen, voetballen, vissen, spelen met hun vrienden en in de zomer is er in en rond Yerseke genoeg ruimte om te zwemmen. Bij hoogwater gaan ze naar het strand op 5 minuten fietsen van ons huis. Bij laag water in de “kaaie”. Er is altijd wel wat te doen. Vervelen doen ze zich zelden. En mocht buitenspelen niet meer leuk zijn, dan hebben we nog een enorme boekenkast, die ze goed weten te vinden. Ook de computer heeft altijd grote aantrekkingskracht, maar die tijd is begrensd. Anders is het eind zoek. Ze lezen, ruziën, spelen met elkaar. Kortom, we zijn een gewoon gezin. Geen bijzondere mensen met bijzondere verhalen. Maar wel met een mooi doel voor ogen: Christelijk onderwijs ondersteunen via de Stichting VCOS in Schotland op het eiland Lewis. We hopen jullie binnenkort wat meer te vertellen over onze voorbereidingen op ons vertrek.