Actiemarkt op Voetiusschool in Andel!

Datum: 07-06-2017

Op 1 juni ontvingen wij dit hartverwarmende bericht:

Elk jaar organiseren de leerlingen van groep 8 van de Voetiuschool een verkoping aan het einde van het schooljaar. Daarbij doen zij erg hun best om zoveel mogelijk geld op te halen. Een deel van de opbrengst (de eerste €2.000) is bestemd voor ons eigen schoolvervoer (wij zijn een streekschool en de meeste leerlingen komen met de bus). Voor alles wat we meer ophalen zoeken we een goed (onderwijs)doel (streven is in ieder geval nog €2.000 te halen). 

Dit jaar hebben we (in overleg met de groep 8 leerlingen) gekozen voor het steunen van het Christelijke onderwijs in Schotland. Dat is wat u met uw Stichting Vrienden van Mannafields doet. Mooi!

Op de website lazen we dat u uw steun aan de scholen in Schotland gaat verbreden. De stichting staat niet meer alleen voor de Mannafieldsschool in Edinburgh, maar ook de andere 2 christelijke scholen (Glasgow en Stornoway) gaan financieel ondersteund worden of mogelijk is dit ook al in gang gezet. Fijn om dit te lezen! Een goed initiatief. Afgelopen zomer ben ik in nog Glasgow geweest en we begrepen dat de nood best groot is en het onderwijs voor de ouders duur of ook zwaar als zij het zelf moeten doen. 

De schoolverkoping staat gepland op D.V. vrijdagavond 16 juni van 19.00-21.00 uur. Na deze dag hopen wij u op de hoogte te stellen van de opbrengst. De leerlingen gaan hun best doen om een hoge opbrengst te halen. Elk jaar proberen zij het vorige jaar te overtreffen natuurlijk. 

Albert Schweitzerlaan 64281 LT  ANDEL